İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Şanlı Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile birlikte bağımsızlık ateşini yaktığı, ''Ya İstiklal Ya Ölüm'' andı ile tüm işgalcilere karşı koyduğu günün nişanesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurtuluş Savaşı'mızın fiilen başladığı 19 Mayıs 1919 tarihi hürriyet aşkıyla kıyama kalkan ulusumuzun, yeniden şahlandığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bu ateş, milletimizin sinesinde istiklal yangınına dönüşmüş, sınırların ötesine taşarak tüm mazlum milletlere bir umut, bir ilham olmuştur.

Milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise ibret vesilesi olan 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması son derece anlamlıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Türk gençleri ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır." diyerek milletin istikbalinin inşasını gençlere bırakmıştır.

Sevgili Gençler! 

Sizler; milletimizin umudu, rüyası, duası ve güneşli yarınlarısınız. Ay yıldızlı bayrağımızı medeniyetin göğünde ilelebet dalgalandıracak; çalışkanlığınız, azminiz, merakınız ve vatan aşkınızla kadim kültürümüzü yarına taşıyarak bu toprakların hikâyesini nakşedeceksiniz. Sizler, Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Kurtuluş Savaşı´nda canlarını, kanlarını veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

 

Ali TOSUN

İl Milli Eğitim Müdürü

19.05.2021 226

Kaynak: Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü