DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

 

          Otizm Spektrum Bozukluğu; belirtileri yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluktur. Otizmin sebebi halen bilinmemekle birlikte tıbbi araştırmalar genetik faktörler ile birlikte çevresel faktörlerin de rolü olabileceğini göstermektedir. Otizm, ne kadar erken yaşta tanınır ve uygun bir şekilde yönlendirilirse, tedavisinde o kadar olumlu sonuçlar alınan bir bozukluktur.

          2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan'da başlayan "Otizm Farkındalık Ayı" çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

          Otizmli bireylerin özellikle çocukluk dönemlerinde akranlarıyla kaynaşması ve toplumla bütünleşmesi için hepimize büyük işler düşmektedir: Hassasiyetlerine dikkat etmeli, farklılıklarını gözetmeli, ihtiyaçları olan eğitimi alırken her daim onların yanında olmalıyız

 

 

02.04.2021 188