23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Okul Müdürümüz Sadi ÇELİK aziz milletimizin ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutladı. 

23.04.2021 783

Yine Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için büyük bir güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüz bir yıl önce bu gün Türkiye                Cumhuriyetinin temellerini atan, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün.

             23 Nisan 1920'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk, 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye biz çocuklara armağan etmiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. 

             Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı'nın en ateşli günlerinde açıldı. Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti'nin içine düştüğü durumu, düşmanlar yurdumuzu paylaşmak için topraklarımıza nasıl saldırdıklarını ve vatanımıza leş kargaları gibi nasıl paylaştıklarını biliyoruz. Atatürk Samsun'a, çıkarak Kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attı. Amasya'ya Erzurum'a ve Sivas'a giderek Milli Birlik ve beraberlik ışığını yaktı.

Mustafa Kemal Atatürk, düşmanı topraklarımızdan, ancak savaşarak atacağımıza inanıyordu. 23 Nisan 1920 günü, Ankara'da ilk Meclis Toplantısı yapıldı. Padişah İstanbul'da, milletin vekilleri ise Ankara'daydı. Artık padişahın hiçbir etkinliği kalmamıştı. Çünkü bu millet, ulusal egemenliğini kazanmak istiyordu. Ulusal egemenlik kayıtsız şartız milletindi. Bu Meclis Ulusal egemenliği kayıtsız şartsız millete vermişti.

Sevgili Çocuklar,

Gün milli birlik ve beraberlik günü. Açılım derken milli birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim. Bizi biz yapan Çanakkale Savaşını, Kurtuluş Savaşını, Kıbrıs Savaşını unutmayalım. Bizi yıkmaya çalışan bölücü örgüt,  düşmanlara karşı her zaman vatanını seven ve koruyan, milli şuur ve birliğinden vazgeçmeyen bireyler olalım.

Çocuklar, gün sizin gününüz. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve bizlerin sizlerden beklentisi, Ülkemizi Dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanız, çalışmanız, çalışmanız. Hızla değişen bu dünyada ülkemizin adını Bilimde, Fende, Teknolojide, Sanayi de ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmanız.

Şu an zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bu zor ve sıkıntılı günleri en kısa zamanda atlatır okullarımızda sizlerle tekrar kavuşup eğitim öğretime devam eder, milli bayramlarımızdaki heyecan ve coşkuyu hep beraber yaşarız.

              Hepinizin bayramını en içten duygularla kutlar, Sevgi ve saygılar sunarım.

              Bayramımız  hepimize kutlu olsun!..